A SZERETET ÜNNEPE Mikor válik azzá?

Amikor a mindenhez való viszonyulásod olyan minőségű, hogy képes vagy az „önmagad iránt érzet szeretet” alkalmából megköszönteni magad, a saját életedet. Amikor képes vagy ünnepelni a magad iránt érzett szeretet érzését.

Amikor képes vagy a „mások iránt érzett szeretet” alkalmából megköszönteni önmagadat és másokat egyaránt. És meg is ünnepled e belső érzésedet.

Amikor olyan életet élsz, hogy együtt ünnepelsz azokkal az embertársaiddal, akik megélik az ”önmaguk és mások iránt érzett szeretetet”, mint ünnepet, mint az élet ünnepét!

Amikor Te magad Szeretetté válsz, Te magad a Fény Ünnepévé válsz!

Amikor a Tudat az anyaggal azonosul, és a gondolatok, szavak, cselekedetek nem az isteni, hanem az anyagi törvényt szolgálják, akkor az ember önmagában a lehúzó, összesűrítő erőket kelti életre és maga is azzá válik. Szellemiségében az anyag, a hús törvényét kinyilatkoztató ember, aki tudatát egyéniségével, saját alacsonyabb természetével, testében lakozó ösztöneivel azonosítja, és az anyag összehúzó, megszilárdító erejét lelki tulajdonságokként nyilvánítja ki, messze kerül a tökéletes tudat állapotától. Ezzel szemben az isteni szellem törvényével azonosult és azt szolgáló ember tudata kitágul, a test elhullásakor felébred, és láncaitól, az anyagi elszigeteltségtől megszabadulva olvad egybe az örök fénnyel. Ha az ember állandóan a külvilág felé fordítja a figyelmét, akkor sajátos szerkezetű kristályrács formákba kényszeríti önmagát. Ez azzal a következménnyel jár, hogy ezekből a bekötöttségekből is ki kell tudnia szabadulnia ahhoz, hogy meglelje a valódi Egységet, a belső Önvaló egyetemes egységét, a fényt, az isteni Önvalót, az egyetemes szeretetet. Saját isteni lényünkre csakis a saját bensőnkben lelünk rá, soha nem a külvilágban. Az Önvaló szerinti létezés és azzal való azonosulás megszületése, maga az isteni fény születése. Különböző emberek vagyunk, más-más utakon járva. Egy azonban azonos mindannyiunkban: a Célunk Egy; a legmagasabb emberi minőség elérése, Szeretetben létezni. Isten éltesse mindenkiben a fény születését!