BABÁT SZERETNÉK, DE NEM JÖN! A MEDDŐSÉG LEHETSÉGES OKAI BIOLOGIKAI MEGKÖZELÍTÉSBEN

Az Új Medicina biologikus szemléletében minden biológiai elváltozás egy stressz hatás, egy érzelmi konfliktus következtében alakul ki (normális életvitel esetén; tehát leszámítva a sugárzást, mérgezést, természetellenes táplálkozást). Amennyiben a lélek által megélni kívánt életminőséget az agy megvétózza és az ember bizonyos helyzetekben úgy dönt, hogy a szíve, lelke, igaz gondolataival, megérzéseivel szemben a kiagyaltak szerint hoz döntéseket az életében, vagy hagyja magát aszerint sodródni, abban a pillanatban a lélek és az agy között disszonancia jelentkezik. A kialakult feszültségre az agyunk biológiailag is reagál. A konfliktus megélésétől, érzettartamától, intenzitásától, súlyosságától függ, hogy a test milyen elváltozással reagál. A lélek által elszenvedett konfliktus az agyban, mint vezérlő egységben és a fizikai testben egyaránt elváltozást okoz. A konfliktus az ok, az elváltozás az okozat. Minden lélek igen összetett és érzékeny Egység és a női lélek még inkább az. A Nő a természet csodálatos teremtésének közvetlen szereplője. Rajta keresztül valósul meg annak a természeti Erőnek a megnyilvánulása, amely a szülés folyamán magával hoz egy gyermeket. Amikor gyermeket szeretnénk, optimális állapot a várandósság előtti időszakban is (legalább a fogantatást megelőző 9 hónapban) óvni, védeni a nőt, odafigyelni rá/reá (Reá=Ré=isten=akin keresztül az isteni teremtés megvalósul). Célszerű megtenni mindent (mind nőként, mind partnerként, embertársként) a konfliktus-, stresszhelyzetek elkerülésére és a fennállóak azonnali megoldására, hogy a biológiai testünk – az érzelmi konfliktusból helyreállva – egyensúlyi állapotban készüljön a fogantatásra és az egészséges várandósság időszakára. Amíg a nő életében fennállnak bizonyos érzelmi konfliktusok, addig a szervezete saját maga blokkolja, akadályozza ezt a folyamatot. A belső akadályoztatásnak pedig mindig van értelmes biológiai magyarázata és különprogramja.

Az Új Medicina szemléletében meddőség esetén több lehetséges érzelmi konfliktus befolyásolhatja a nő szervezetét, biológiai- és életegyensúlyát.

Méhnyálkahártya érintettség állhat fenn, amikor eltérő nemmel (férfival) kapcsolatos „falat” konfliktust szenved el a nő. Például a nő és a férfi között tisztességtelen dolog történik, sértegetés, piszkálódás, bántás, bántalmazás, zaklatás, meghiúsult kapcsolat, elhagyás, illetve azoknak félelme vagy akár magával az utód beágyazódással kapcsolatos a probléma (már nagyon szeretné, hogy meglegyen a falat: a gyerek). A nő csesztetve, bántalmazva érzi magát a partnere/környezete által a nőiségével kapcsolatban. Lehet gyermek vonatkozású nemi konfliktus; a nő konfliktust szenved el egy anya vagy egy gyerek bántalmazása miatt, stb.

Petevezeték érintettség állhat fenn, amikor eltérő nemmel (férfival) kapcsolatos „falat” konfliktust szenved el a nő. Például utód „falat” konfliktus („még nincs meg a gyerek, de nagyon vágyom, kell nekem”), utód áthaladás („Nem halad úgy a dolog, ahogy terveztem.” „Enélkül nem lehet tovább haladni megfelelően az életben.” Gyermek nemzéssel kapcsolatos probléma: valamelyik fél számára nem megfelelő az időzítés, hely, bármely paraméter, akár maga a társ/nő is), férfi és nő közötti tisztességtelen dolog (nemi agresszió vagy annak emléke a családi vérvonalban, bántás, bántalmazás, zaklatás, megbotránkozás, gyermekkori zaklatás, szexuális hírnév fenyegetettsége, stb.

Petefészek érintettség alakulhat ki önbecsülés-letörés, önértékelés-csökkenés, hozzátartozó jelenlétének, földi létének megszűnése miatt. Például egy szeretett személy elvesztése kapcsán (ember, állat), vagy a nő átélt egy őt feldúló traumát, tragédiát. Nemi vonatkozású önbecsülés-letörés miatt is kialakulhat petefészek elváltozás; „nem vagyok elég jó”, „nem vagyok elég nőies”, „gyermeknemzésben vagy családalapításban/ellátásban csődöt mondtam”, „piszkálva/csesztetve/bántalmazva érzem magam a nőiességemben/ anyaságomban/gondviselői szerepemben”, „saját értékrendemet nem fogadják el, leminősítenek”, „nem tudok, nem bírok, képtelen vagyok (bármely nőiséggel kapcsolatos) problémát megoldani”, stb.

Hipofízis érintettség állhat fenn növekedéssel, táplálással kapcsolatosan megélt konfliktus esetén. Például „nem tudok ettől a dologtól/személytől megszabadulni”, „betolakszik az életembe, túl sokat szól bele a dolgaimba, de meg kell felelnem az elvárásoknak (akár családon belül, akár munkakörülmények között)”, „túl kicsi vagyok ezt megoldani”, „nem tudok egy csúnya, kiköpendő dologtól, élethelyzettől, emléktől megszabadulni”, „nem tudom vagy nehéz lesz a családomat, gyermekemet táplálni, ellátni (akár fizikai, akár érzelmi-, vagy szellemszinten), ki vagyok számolva, adósságom van”, stb.

Agyi kéregállományi érintettség alakulhat ki nemiséggel és birtokolt dolgokkal (akár a kapcsolat is lehet birtoktárgy) kapcsolatos konfliktus esetén. Például riadalom, ijedezés (főként a fészken vagy birtokhatáron belül), nemi elutasítás, nemi frusztráció („Elég jó vagyok?” „Elég jó, ahogy csinálom”), visszautasítás, birtokvesztés konfliktus, vagy ezektől való félelem, illetve akadályoztatás esetén.

Összetartozás-konfliktus, összetartozás-frusztráció konfliktus, összepasszolás konfliktus esetében a fogantatás akadályoztatás, mint értelmes biológiai program indul el. Például valami miatt a férfinak a nő nem elfogadható, bizonyos része nem elfogadható, melynek következményeként a szervezet vetéléssel, tüsző érési/érlelési, petesejt tüszőből történő kibocsátás akadályoztatással reagál. Amikor a párkapcsolatban az összetartozás/elfogadás érzete bármely szempontból inog, annak lehet további következménye hüvely- vagy ondó ph érték változás – fogantatási gátként.

A Nőiség Egyetemes csoda, melyre vigyázunk, óvjuk és megteszünk mindent annak érdekében, hogy a Teremtés folyamata a lehető legmagasabb minőségben történjen rajta keresztül. A gyermekáldásra való készülés időszakában, a fogantatáskor, a várandósság idején, a születésnél és az azt követő örök időben és térben a természeti törvények mindig jelen vannak. Tudatosságunk hozzásegít az Egyetemes törvényekkel való harmonikus együttéléshez, az Egységben létezéshez. Ebben a térben minden lehetőség adott, mindenki számára. Tegyünk azért, hogy biztosabb rálátással, egy fénnyel és szeretettel teli élet születhessen!

                        Csipán Ágnes

 

 

 

kép: www.pexels.com