BABAVÁRÁS BIOLOGIKUSAN – KÖLDÖKZSINÓR ELVÁGÁS

Képzeld el: amint a kisbabád megszületik, azonnal magadhoz öleled! Ő nyugodtan pihen a mellkasodon.

Mitől is aggódna? Semmi oka sírni, hiszen ott vagy, vele vagy.

 

Továbbra is hallja a szíved dobogását, ahogyan eddig is.

Hallja, amint köszöntöd őt lágyan búgó hangoddal, ahogyan eddig is.

És ami a legfontosabb: kering a vére ugyanabban a mennyiségben, ahogyan eddig is.

 

Számára zavartalan minden. Ott vagytok, együtt vagytok, szeretetben, háborítatlanul. A köldökzsinórján keresztül még mindig hozzád kapcsolódik, melyben lüktet a saját vére.

 

Mikor érdemes elvágni a köldökzsinórt?

 

Amikor abbahagyta a lüktetést. Leáll benne a keringés, ami azt jelenti, hogy a babád megkapta az összes vért, amire szüksége volt. Adj időt, azaz engedd meg neki, hogy ez megtörténhessen! A kisbabád születése optimális esetben teljesen természetes módon történik. Nyugodtan megvárhatod, hogy a köldökén keresztül az összes vérét megkapja.

 

Ez az Ő saját vére! Hozzá tartozik. Amikor a köldökzsinórt idő előtt elvágják, az nemcsak lelki-érzelmi, de biológiai következményekkel is jár.

 

A köldökzsinóron keresztül a kisbabád – születése után még akár egy órán keresztül is – vért kap a méhlepényből. Akár 300 ml vér is kering ilyenkor még a placentában. Ez egy kiadós bögre tea mennyisége. Nagyságrendileg a babád testtömegének 10 %-a. A babád vére, oxigéndús vére!

 

Gondolj bele, a te testtömeged 10 %-ának megfelelő véred mennyiségét egyszer csak hirtelen megvonják tőled. Milyen érzés lehet? Te hogyan reagálnál?

 

Biologikailag a szervezet úgy reagál, hogy azonnal jelet küld a hiányzó vér előállítására. Ez azonban némi időt igényel, ezért a bölcs szervezet a vért „felhígítja”. A lép a vérösszetétel-alakítására, saját testfolyadékra, vérre specializálódott nyirokcsomó. Feladata az is, hogy a vérrel kapcsolatos helyzetekre válaszoljon. A kisbabád teste azonnal reagál, amikor a vérétől megfosztják. Ez stresszhelyzet az ő számára. Amennyiben a babáddal elkerülöd a „vér konfliktust”, úgy a lépe működése is egyensúlyban marad.

 

Az orvostudomány szerint a mai kisbabák jelentős része vérképzőszervi fejletlenséggel születik. Jelen esetben valóban elégtelen működésről beszélünk, de ez a köldökzsinór idő előtti elvágásának következménye. A következő lépcső pedig az, hogy rengeteg plusz erőfeszítésébe kerül a baba szervezetének a kellő mennyiségű vér előállítása. Mit gondolsz, mennyi energiája marad a babának a súlygyarapodás indítására, akinek ennyi energiája megy el a vére helyreállítására? De ez már a dominósorozat vége.

 

A kérdés az, hogy ki döntötte fel az első dominót?

 

Aki idő előtt vágta el a zsinórt! Utána pedig dől a többi dominó is, rendre sorban.

 

Neked viszont minden lehetőséged megvan arra, hogy a számodra fontos dolgokat képviseld. Gondold át, mit tartasz lényegesnek, esetleg tedd bele a szülési tervedbe!

 

Így támogathatod a babádat, hogy születésének napja boldogan, egyensúlyban kezdődhessen!

 

A témához kapcsolódó videó szeminárium: https://www.csipanagnes.hu/video/szu%cc%88les-szuletes-biologikusan-az-uj-medicina-szemleleteben/

 

kép: www.pexels.com